18 juni 2014
19:00

Fagersta Södra

Referat: Norrby SK - Fagersta Södra

Södra fick en riktig mardrömstart i bortamötet mot Norrby då man låg under med 2-0 innan det gått 7 minuter. Det är ett något schockat Södra som sakta börjar äta sig in i matchen och skapar en fin chans iden 17:e minuten men Sebba Janssons volley går strax över Ännu närmare reducering är Serge Hermann som prickar stolpens insida i den 26:e minuten. Södra har nån halvchans till men halvtidsreslutatet är 2-0 till Norrby.

I andra halvleken så satsar Södra allt framåt och skapar ett par hörnor utan resultat... men i den 54e minuten får Södra ett gyllene tillfälle att reducera när man får en straff efter att Artur Poghosyan blir upphakad . Fram stegar Johan Adamsson och rullar in bollen. Södra fortsätter att jaga ytterligare mål och har ett par skott som hemmamålisen räddar. Norrby sticker upp i en kontring och får en bra målchans men Hagge i Södramålet räddar . 3-1 till Norrby kommer ändå i den 64:e minuten efter att Södra haft full kontroll på bollen men tappat den på egen planhalva och även förlorat ett motlägg nära mål, en friställd Norrbyspelare får ett friläge och gör inget misstag. Södra ger inte upp och satsar ännu hårdare framåt och radar upp målchanser och får utdelning i den 77:e minuten genom Emil Zoltek som får en nickpassning utav Classe Gustafsson. Södra fortsätter att ösa på mot Norrbymålet där en storspelande keeper gör ena idioträddningen efter den andra. Men den välförtjänta kvitteringen kommer i den 87:e minuten genom Johan Adamsson efter ett helt fantastiskt förarbete utav Johannes Körkkö.. Johannes drar 2-3 gubbar på mittplan och serverar Johan ett riktigt smörpass rätt igenom Norrbys försvar och den store målkungen rullar mycket läckert in den i det bortre hörnet.. ett mycket snyggt mål. Södra är inte nöjda och har en bra chans att ta ledningen men Serges skott räddas av målvakten. Norrby är nära att ta ledningen när man sticker upp i en kontring och drar på ett skott som ser ut att gå in men Hagge i Södramålet får på fingertopparna på bollen i sista stund och styr den i ribban .... Pust... Södra har ett par jätteskott på övertid som den duktiga norrbykeepern räddar mycket fint.
Matchen slutar 3-3
Södraspelarna ska ha en stor eloge som aldrig gav upp trots underlägen 0-2 efter 7 minuter och 1-3 en bit in i andra halvlek, Norrby var en positiv överaskning som som spelade en bra fotboll och på Norrbyöliden är det fler lag som kommer att få problem.

Bra i Södra var Calle Erlingmark Enarsson som började som mittfältare men fick gå ner som mittback när Danne G skadades. på mittfältet slet Sebba Jansson som ett djur och gjorde det bra. Framåt var anfallstrion giftiga som skapade ett flertal chanser. Artur Poghosyan,Serge Hermann och inte minst Johan Adamsson som är glödhet och var matchens gigant igen. Inhopparen Johannes Körkkö gjorde ett kanoninhopp och var klart delaktig i upphämtningen.

Nu laddar vi om till sista matchen för vårsäsongen då Surahammar kommer till Onsjövallen nästkommande Onsdag.